• English

vissza

VIZSOLYI BIBLIA FACSIMILE

Legyen gyűjteményének ékessége a reformáció 500 éves jubileuma alkalmából kézzel merített papíron bőrkötésben, a három kötetből álló sorszámozott példány.

A Hungarikum Bizottság a Vizsolyi Bibliát Magyarország legkiemelkedőbb szellemi értékeinek sorába emelte, azt Hungarikummá minősítette. Mint az első teljes magyar nyelvű bibliakiadás, óriási hatást gyakorolt nyelvünk fejlődésére, a nemzeti identitás megerősödésére, irodalmi-művészeti hatása tekintetében pedig páratlan ihlető erővel bírt a történelmünkben.

A Vizsolyi Biblia hasonmás-Hungarikum példányai vízjeles, valódi kézzel merített papírra, print technikával készülnek, az eredeti első kiadás mintájára 2400 oldalon, 23×32 cm-es táblákkal, bőrkötéssel, díszdobozban.
Előjegyzést követően a teljesítés példányonként két-három héten belül megtörténik.

Ajánlások:

A „facsimile”, latin jelentése: csinálj hasonlót. Ugyanazt alkotni szinte lehetetlen. A Károlyi Biblia kiadástörténete napjainkig tart, nyelvileg többször modernizálták, még a XX. században is. A Vinczemill kiadás Mantskovit Bálint Vizsolyban, 1590-ben kinyomtatott Biblia hasonmása.

Széchenyi-díjas irodalom- és művelődéstörténésza Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ főigazgatója Monok István
A XVI. századi korhű hangulat, ami a merített papír, a hozzáillő kötészet élményéből fakad, a Vinczemill papírmerítő műhely Magyar Örökség-díjas, hazánkban egyedülálló munkásságának köszönhető. A korábbi bibliakiadások elevenen tartása és az örökös reformáció egyházi kötelezettségünk, hozzájárulásunk egyetemes kultúránkhoz.
vizsolyi református lelkipásztor Kovács Zsolt Levente

Ha érdekli termékünk, vegye fel velünk a kapcsolatot.

950000 Ft

Loading...

Megrendelés

Ajanlatkeres_hun

Kapcsolat

E-mail:
info@vinczemill.hu
Telefon:
+36 26 / 952 – 448

Levelezési cím:
Vinczemill Kft.
2000 Szentendre,
Anna u. 16.

Vinczemill Kft.  – © Minden jog fenntartva

Adatkezelési tájékoztató

Design: Pletser Cecília

Fejlesztés: WahrDesign